Om forfatter

Kaifus

Jeg vil skrive om moderasjon og optimalisering av lykke fremfor gjenstander betalt av tid som ellers kunne vært allokert mot selvutvikling, familie og venner. Store deler av bloggen omhandler markedet og ulike markedsstrategier. Jeg vil dele min portefølje, min strategi og samtidig redegjøre for mine valg. Intensjonen er likevel ikke å gjøre dette så mye med meg som utgangspunkt, men heller heve blikket og skrive om livet, penger, energi og strategi ut fra et generelt overblikk. Mange veier kan føre frem til finansiell frihet, min er ikke nødvendigvis riktig for deg. Jeg håper å lære mye og forhåpentligvis berike potensielle leseres økonomiske forståelse så vel som min egen.

Om forfatter

Stockles

Stockles er en uavhengig investor med 6 års erfaring i aksjemarkedet. Han har utdannelse fra NTNU og NHH. Stockles investerer basert på utbytteaksjer, men prøver også til tider å finne morgendagens store kjemper. Hovedfokuset er DGI – Dividend Growth Investment. Stockles har også sin egen blogg: www.stockles.com Motto: No matter how much talent or effort you put in, some things just take time. You can´t produce a child in one month by making 9 women pregnent.

Om forfatter

Per Edvardsen

Siv.Øk med mange års erfaring som økonomisjef og controller i forskjellige bransjer. Så hvorfor jeg trader ut fra tekniske signaler og ikke borrer meg ned i regnskapene må gudene vite. Har også bloggen http://casualinvestor.blogg.no/ og kommer til å legge det samme ut her

Om forfatter

Mads Johannesen

Twitter

Mads har vært aktiv i aksjemarkedet i snart 10 år. Han holder en MSc i International Business fra Kingston University, London, og jobber som rådgiver i et konsulentselskap. Mads er også grunnlegger av Mipp.no og Mippbloggen Mads er spesialist på selskapsanalyse, makroøkonomi,sparing, teknisk analyse og retail sektoren (Profesjonell erfaring). For spørsmål og henvendelser, ta gjerne kontakt på: Mads@mippbloggen.no

Om forfatter

Gunnar Bergstrand

Gunnar har en bachelor i økonomi og administrasjon fra UiA, og tar for tiden en mastergrad i IT og økonomi ved CBS i København. Han har en stor interesse for aksjer og er tidligere leder og grunnlegger av Børsgruppen UiA.

Om forfatter

Øyvind Garder

Øyvind er utdannet siviløkonom fra Uia med spesialisering innen økonomisk analyse og prosjektarbeid. Han har flere års erfaring som både trader og langsiktige investor i aksjemarkedet. Sammen med Mads Johannesen grunnla han Mipp.no og Mippbloggen.no. Han er også ansvarlig for webdesign og følgende oppdateringer.

About the Author

Kigen

Kigen er en tradisjonell utbytte investor som i hovedsak investerer i Amerikanske "Blue Chips" aksjer samt aksjer med god og stabil utbytte-historikk. Fordelen med å fokusere på utbytte, er at da slipper jeg å være så opphengt i hvordan markedet går, fordi utbyttene kommer likevel. Målet mitt er at jeg med tiden skal bygge opp porteføljen så mye, at jeg får en fin tilleggspensjon når den dagen kommer. Nå reinvesterer jeg utbyttene etter hvert (2000,- i måneden), i tillegg til sparing fra lønna (4000,-). Resten kommer fra en sparekonto, slik at det blir månedlige kjøp av utbytteaksjer for 10 000,-. Foreløpig ruller snøballen sakte, fordi porteføljen ikke er så stor ennå (ca. 500 000,-). Men med tiden vil (forhåpentligvis) snøballen bli større og større, og begynne å rulle fortere og fortere.

About the Author

Pengeblogg

Pengeblogg er en skribent som skriver om personlig økonomi. Her vil du finne artikler om hvordan du får kontroll over egen økonomi, kutter kostnadene dine, investerer i aksjemarkedet og så videre. Jeg legger vekt på tips og ideer som har langsiktig effekt. Råd om hvordan man oppnår rikdom over natten vil du ikke finne her. Har du ris eller ros, legg gjerne inn en kommentar.

About the Author

Mr. Coin

Twitter

Skriver fra tid til annen her på mippbloggen. Fulgt markedet i mange år.

About the Author

Hans-Martin Wehler

About the Author

Thor Thorsen

Twitter

Hei. Mitt navn er Thor, er 21 år og fra Tromsø. Jeg er en student med stor interesse for finansmarkeder. For å analysere selskaper vil dagens og historiske resultatregnskaper og kontantstrømmer granskes samt en gjennomgang av dagens balanse dette ses opp mot prisen på selskapet. Det vil også bli gjort en mer kvalitativ analyse rundt selskapene hvor faktorer som varige konkurransefortrinn, selskapets kapital allokering og drivere i bransjen verdsettes i første rekke. For at regnskaps lesing skal ha noen verdi må jeg forstå hva som driver inntjeningen i selskapet og sektoren. Av Personer jeg har hentet mye inspirasjon/tanker fra vil jeg trekke frem Joel Greenblatt, Peter Warren og John Fredriksen.