Hvordan bli en suksessfull aksje-trader!

Mads JohannesenAksjer, Sparing, Tips Comments

Million Dollar Traders var en britisk reality-tv-serie fra 2009 utviklet av hedgefondssjef Lex van Dam, som forsøkte å gjenskape det berømte Turtle Traders-eksperimentet som ble utviklet av Richard Dennis på 1980-tallet.

Million Dollar Traders fulgte en gruppe av tolv nybegynnere som handler  aksjer under finanskrisen 2007-2009, ettersom dagene går og resultater måles, ryker sakte men sikkert en og en ut av “konkurransen”

Deltakere kom fra ulike bakgrunner, blant annet en personlig trener en kjøpmann, en IT/ bank-konsulent, en aleene-mor, en pensjonert IT-ingeniør og en student.

Multimillinæren Lex Van Dam ga de Londonbaserte deltakerne den ekvivalente verdien av $ 1 million USD av egne penger til handel i 2 måneder. De ble geleidet av tidligere Golman Sachs trader Anton Kreil.

Eksperimentet viste, i likehet med det berømte Turtle-trade eksperimentet at nybegynnere kunne, ved hjelp av riktige verktøy og innstilling, oppnå like gode resultater som allerde profesjonelle tradere.

Det berømte Turtle-Trade eksperimentet bygget på hypotesen til Richard Dennis om at hvilken som helst “vanlig” person kunne bli en god trader, om en fikk de riktige verktøyene samt opplæring i markedsmekanismene. 

Kort fortalt innebar det disse verktøyene: 

  • Bruk av teknisk analyse
  • Identifisere trender
  • “Ri” trender
  • Øke eksponeringen i aksjer som er i positiv trend
  • Risiko-kontroll

Serien er inndelt i 3 episoder på 1 time hver. Dette er nyttig læring for deg som ønsker å se mer på trading, eller eventuelt går med planer om å hengi din fremtid forran skjermen.

Episode 1: 

 

Episode 2:

Episode 3: 

 

Disclaimer: Mine innlegg skal på ingen måte tolkes som kjøps- eller salgs-anbefalinger, men snarere som å gi leseren en innsikt og kunnskap i om sparing og investeringer.

 

Hvis du ønsker ytterligere forklaringer på hva et aksjemarked er, eller er interessert i å lære mer, meld deg opp på vårt nyhetsbrev .

Følg gjerne Mipp på Facebook og Twitter.

Vil du se hva jeg gjør med min aksjeportefølje? Følg meg gjerne på Shareville